Centre de Documentació Antagonista (CDA)

El Centre de Documentació Antagonista és un projecte fruit de la recopilació de materials produïts per diversos col·lectius socials, principalment de la ciutat de València i les comarques del País Valencià. Tanmateix, disposem d’altra documentació de la resta de l’estat i de l’estranger.
Des dels seus inicis, ara fa més de 25 anys, el CDA és un projecte nòmada, irregular en el temps i en l’espai, i en procés continu d’actualització. Hem passat pel Kasal Popular del carrer Flora, pel CSA Xaloc, per la Llibreria Associativa Sahiri, per l’Ateneu Popular del Carme, des de l’estiu de 2011 estàvem al CSA la Dàhlia de Mislata i ara, des de l’estiu de 2016 els nostres fons estan ubicats a l’Espai de Lliure Aprenentatge EL PUNT, al carrer Garcilaso nº 11 del barri del Carme de València. Sembla que per fi, després de tants anys, es veuen els primers resultats i una certa continuïtat.
La documentació que tenim al CDA prové tant de diferents col·lectius, alguns ja desapareguts i altres encara en actiu, com de les donacions i aportacions de diversos particulars que han guardat el material produït per col·lectius que els resultaven interessants.
Entre els col·lectius que han anant conformant aquest fons documental cal mencionar el següents: Ateneu Llibertari Libertat, Agència de Notícies Alternatives Kaos, Kasal Popular de Flora, i donacions fetes pel Centre Social Anarquista Xaloc, la Distribuidora Soroll, etc., tots ells de la ciutat de València.

Alguns objectius del CDA són:
. Arreplegar, classificar i arxivar la producció dels col·lectius socials de caire antiautoritari i que busquen un canvi social, preferentment de la ciutat de València, siga quin siga el seu format.
. Posar eixa documentació a l’abast de qui estiga interessat, per tots els mitjans possibles.
. Crear nous productes a partir de l’estudi i selecció del fons documental (llibres, exposicions, dossiers…)
Creïem que la participació de la gent en aquest projecte és una de les eines fonamentals per a que tire endavant. Així, podeu col·laborar donant aquella documentació que tingau a casa, podeu tirar una mà en la classificació i ordenació, podeu clavar dades a l’ordinador o ajudar-nos amb la futura web. Inclús, si voleu, podeu ajudar econòmicament.

Fons documental
Hem dividit el fons segons 5 tipus de documentació:
1. Publicacions periòdiques: revistes, diaris, fanzines, butlletins…
2. Documents: pamflets, dossiers, octavetes, retalls de premsa…
3. Arxiu gràfic: enganxines, cartells, fotografies i altres imatges
4. Llibres
5. Audio-visuals: Videos VHS, DVD,…
Aquesta tipologia documental es veurà sistematitzada en les respectives Bases de Dades, que una vegada operatives permetran realitzar recerques per qualsevol camp: Autor, Editor, Col·lectiu, Matèria, Geogràfic, Data, etc. Una possibilitat futura es que aquestes bases de dades puguen ser accesibles per Internet.
Hi ha una classificació temàtica que inclou, entre d’altres, els següents grans epígrafs:
Anarquisme, Alliberament Animal, Alliberament Nacional, Anti-Capitalisme, Anti-feixisme, Anti-Militarisme, Cultura, Distribució Alternativa, Feminisme, Història, Educació, Internacionalisme, Medi Ambient, Okupació, Repressió, Salut, Sexualitat, Tecnologia, Treball,…

Finançament
De moment no hi ha cap fòrmula de finançament del CDA ni tenim un xavo. Estem oberts a qualsevol suggeriment o col·laboració.

Ubicació i disponibilitat
Actualment el Centre de Documentació Antagonista està ubicat a l’Espai de Lliure Aprenentatge EL PUNT, al carrer Garcilaso nº 11 del barri del Carme de València

L’horari és els dimarts a partir de les 6 de la vesprada.
Donat que la documentació està encara en procés d’ordenació, si necessites consultar qualsevol tema no podem assegurar-te el seu accés immediat.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Centre de Documentació Antagonista i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s